Translate

27 Şubat 2021 Cumartesi

Çin Mitolojilerinde Efsanevi Yaratıklar 4

                                                                       Bai Gu Jing 

                                           
                                                                      Sina Gözükan                                                                                     

'' Ne şans, ne şans. Evde yıllardır ''Büyük Araç'' ı getirecek doğulu bir Tang keşişinden bahsediyorlar; Altın Cicada'nın reenkarnasyonudur ve on yaşam boyunca arınmış bir Orijinal bedene sahiptir. Etinin bir parçasını yiyen herkes sonsuza kadar yaşayacaktır. Ve bugün nihayet Bai Gu Jing buradadır. Onlara bir numara deneyeceğim ve ne olacağını göreceğim.''

Baigujing veya Lady Baigujing olarak bilinen Beyaz Kemik Şeytanı Wu Cheng'in 16.yüzyıl Çin klasik romanı ''Journey To The West'' in ve onun çoklu uyarlamalarının ana muhaliflerinden biridir. O Xuanzang'ın etini yemek isteyen bir iskelet iblisidir. 

Daha eski zamanlarda  Baigujing masum bir köy kızı kılığına girip Tang Sanzang'ın grubu ve onun öğrencilerine zehirli meyvelerden ikram etmiştir. Aşırı güçlü olması sebebiyle onun iblis olduğunu  sadece Sun Wukong anlayabilmiştir. Sun Wukong Gu Jing'e güçlü bir asa vuruşu yapmış ve sözde onu öldürmüştür. Sun Wukong herkese onun bir iblis olduğunu açıklamıştır fakat kimse ona inanmamıştır. Tang Sanzang ise Gu Jing'in masum olduğunu düşünüp onun gömülmesi emrini vermiştir. Gu Jing ölümsüz olduğu için ölmemiş, sadece ölü numarası yapıyordur.

Günlerden bir gün Gu Jing yaşlı kadın kılığında köye geri dönmüştür. Tang Sanzang ve grubuna yalan söylemiş, kendisinin daha önceki köylü kızın kızı olduğunu ileri sürmüştür. Sun Wukong ise onun ikinci kez kılık değiştirdiğini anlayıp onu ikinci kez öldürmüştür. Bu sırada Tang Sanzang ve grubu Wukong'a kızmışlardır. Fakat asla pes etmeyen Gu Jing bu sefer de kızı ve karısı olduğunu söyleyen bir yaşlı dede olarak karşılarına çıkar. Tang Sanzang'ın grubu bu sefer Sun Wukong ile alay edip yaşlı adamı öldürmesini söylerler. Bu duruma aşırı sinirlenen Sun Wukong aşırı sert bir şekilde asasını kullanıp Gu Jing'i öldürüp onun bir iskelet şeytanı olduğunu ortaya koymuştur. Wukong bunu Sanzang'a gösterir fakat Zhu Bajie Sun Wukong'un büyü yaptığını söylemiştir. Sanzang ise Wukong'u azarlayıp onu yanından uzaklaştırmıştır.  

Efendisi Sanzang'ın bu sözlerinden etkilenen Wukong gruptan ayrılıp Su perdesi Mağarası'na geri döner. Wukong ayrıldıktan sonra Sanzang'ı başka iblisler rahatsız etmiştir. Zhu Bajie ve Sha Wujing bu iblisi yenemez ve Wukong'dan özür dilemeye giderler. Wukong'dan onun Sanzang'kı kurtarmasını ve kendileriyle birlikte eskiden olduğu gibi Batı yolculuklarına gelmesini istemişlerdir.



 Kaynakça;

o https://villains.fandom.com/wiki/Baigujing

o https://search.iisg.amsterdam/Record/931923

o https://alchetron.com/Baigujing

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İZLE BUTONUNA TIKLA ABONE OL ! Yazılarınızı E-posta Adresimize Gönderebilirsiniz.