Translate

24 Aralık 2020 Perşembe

Çin Mitolojilerinde Efsanevi Yaratıklar 3

                              Penghou

                                                             

                                               
                                                        

                                                         Sina GÖZÜKAN

Penghou Çinlilere göre bir ağaç ruhudur. Wu krallığının ilk hükümdarı olan Lu Ching-Shu zamanında Chien-An komutanlığında koruyuculuk yapmaktadır. Krallık Penghou'yu kutsal bir ağaç olarak gördüklerinden bütün dileklerini bu ağaca söyleyerek veya asarak dilerler.  

Günün birinde ise büyük bir ev yapmak için rastgele bir ağacın kesilmesi için birkaç kişi toplanmıştır. Tabi kimse onun bir ağaç ruhu olan penghou  bilmemektedir. Toplanan kişilerden bazıları bazılarının bekleme ısrarlarına rağmen ağacı kesmeye başlamışlar. Sonrasında ise ağacı kesenler ve orada bulunan herkes büyük bir şok geçirmiştir. Çünkü ağacın kesimi bittiğinde ortaya bir adam yüzlü ve köpek vücutlu bir yaratık ortaya çıkmıştır. Ağacı kesenler bunun bir penghou  olduğunu anlamışlar ve kendilerini affetmeleri ve onları cezalandırmaması için dua etmeye başlayıp af dilemişlerdir.

Penghou'lar ağacın diplerinde yetişen insan yüzlü köpek vücutlu varlıklardır. Çok özel bir ağaçtır ama kesilme tehlikesine karşın kendilerini normal bir ağaca benzetip çok iyi kamufle olabilirler. Bu yüzden bir ağaca dıştan bakıldığında onun bir penghou olduğu anlaşılmamaktadır. Bunun için ağacı kesip gövde kısmına yakın olmak gerekir veya penghou'nun kendi rızasıyla karşısındaki kişiyle muhatap olması lazımdır.

 Penghou'lar çok zarif ve hoşgörülü yaratıklardır. Zamanında krallıkların bazılarını şiddetli açlık kuraklık vurmuştur. Penghou'lar aç insanlara kendi etinden, kuraklık içinse kendi güçlerinden olan bir sürü meyve vermiştir. İnsanlığa karşı çok iyilik yapmışlardır. 

Kaynakça:

o https://cryptidz.fandom.com/wiki/Penghou

o https://wordsimilarity.com/en/penghou




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İZLE BUTONUNA TIKLA ABONE OL ! Yazılarınızı E-posta Adresimize Gönderebilirsiniz.